Pomii fructiferi combat foametea si schimbarile climatice in Tadjikistan

800 de familii sarace din Tadjikistan au primit cate 40 de puieti de cais, cires, fistic, pin, rodier, dud si migdal prin Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite (PAM). Oamenii vor primi si alimente si indicatii despre modul in care trebuie ingrijiti puietii. Pe langa efectul benefic asupra mediului, in trei ani, tadjicii vor putea chiar sa vanda din recolte.

In jur de 63.000 de pomi fructiferi au fost deja plantati in Tadjikistan datorita unor fonduri de 100.000 de dolari, oferite de departamentul responsabil cu parcul auto al PAM din Dubai. Intentia acestora este de a neutraliza amprenta de carbon a vehiculelor, prin plantarea de copaci ce imbunatatesc calitatea aerului si sprijina economia.

Copacii au fost plantati in doua regiuni in care siguranta hranei este o problema: in vest si in valea Rasht, din estul tarii. Tot aici, PAM a incheiat un parteneriat cu UNICEF, prin care 10.000 de elevi de gimnaziu participa la un program de educatie de mediu. Fiecare elev a primit un copac – cais, mar sau plop – de care trebuie sa aiba grija.

Agentia Forestiera a Tadjikistanului a participat la aceste proiecte cu documentatie si a semnat contracte pe 20 de ani cu proprietarii copacilor, prin care acestia platesc doar un dolar de an pentru concesionarea terenurilor.

Foto:

spot_img

Ultimele știri