Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Premierul Indiei: Multiplele crize de mediu ale tarii sunt alarmante

Multiplele crize de mediu ce afecteaza India sunt alarmante, considera premierul Manmohan Singh, citat de Earth Times.

„Schimbarile climatice afecteaza ecosistemul nostru fragil. Ne confruntam cu perspectiva unei secete iminente. Lipsa apei devine un mod de viata. Poluarea este o amenintare in crestere pentru sanatatea si habitatele noastre”, a declarat Singh intr-o conferinta de presa sustinuta cu ministrii mediului din toate statele Indiei.

Potrivit declaratiilor premierului, guvernele trebuie sa ia masuri urgente pentru a combate poluarea, pentru a curata raurile si pentru a stopa schimbarile climatice.

„Nu trebuie sa existe niciun dubiu ca recunoastem pe de-a intregul cat de importanta este aceasta problema pentru viitorul tarii noastre, dar si obligatia noastra sa o rezolvam”, a mai adaugat Singh.

Un raport guvernamental lansat pe 11 august arata ca India este responsabila pentru 5% din emisiile de gaze cu efect de sera ale planetei, adica o patrime din cele ale Chinei. Diferentele de opinie dintre tarile dezvoltate si India si China in privinta limitarii emisiilor sunt principalele impedimente din calea unui acord international in problema schimbarilor climatice.

India a refuzat sa accepte un plafon asupra emisiilor si a anuntat ca tarile dezvoltate trebuie sa opereze reduceri semnificative mai intai.

Foto: topnews.in

spot_img

Ultimele știri