Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Premierul japonez vrea emisii cu 25% mai mici pana in 2020

Noul premierul japonez, Yukio Hatoyama, a declarat luni ca Japonia, a cincea tara din lume ca nivel al emisiilor de gaze cu efect de sera, va tinti spre o reducere cu 25% a emisiilor pana in 2020, comparativ cu nivelul din 1990, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, Hatoyama a adaugat ca noua tinta, mai ambitioasa decat cea a guvernului actual, se bazeaza pe o asumare a unor obiective la fel de ambitioase din partea marilor economii.

„Nu putem opri incalzirea globala daca doar tara noastra isi stabileste o tinta de reducere a emisiilor”, a declarat Hatoyama, care va fi investit in functie pe 16 septembrie. „Vom urmari sa formam o conventie corecta si eficienta cu ajutorul statelor mari ale lumii”, a adaugat acesta.

Partidul Democrat a declarat ca este nevoie de o tinta de emisii importanta pentru ca Japonia sa ajunga sa joace un rol mai important in cadrul negocierilor pe tema acordului privind schimbarile climatice (COP15), care va fi discutat in decembrie, la Copenhaga. Negocierile vor avea ca obiectiv incheierea unui nou acord global privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, care sa succeada Protocolul Kyoto.

Tinta asumata de guvernul actual prevede o reducere cu 8% a nivelului emisiilor pana in 2020, fata de anul 1990.

Japonia se afla sub presiunea unor politici de mediu mai aspre, dupa ce emisiile de noxe au crescut cu 2,3 procente in luna martie a anului trecut, situatie care a dus Japonia cu 16% mai sus ca nivel al emisiilor fata de tinta asumata in Protocolul Kyoto.
 

spot_img

Ultimele știri