Prietenii mediului, rasplatiti la "Romania Green Business Gala"

Institutii din administratia publica, companii private, dar si persoane fizice au fost premiate, joi seara, la cea de-a doua editie a "Romania Green Business Gala".

Evenimentul a dorit sa continue rasplatirea companiilor, institutiilor si, nu in ultimul rand, a oamenilor care au demonstrat implicarea activa, in special in ultimii ani, in a dobandi calitatea de "a fi verde".

In acest sens, chiar in conditiile unui an dificil din punct de vedere economic, cu repercusiuni asupra tuturor aspectelor vietii unei societati, in cadrul ‘Romania Green Business Gala’ au fost premiati cei care au demonstrat abilitatea de a gestiona eficient impactul activitatii lor asupra mediului si contributia tot mai accentuata prin politici, practici, procese si produse "eco friendly" la indeplinirea obiectivelor de mediu impuse de Uniunea Europeana.

La categoria Managementul deseurilor, din zona administratiei publice, Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive – ANDRAD a primit premiul pentru abilitate manageriala si profesionalism si pentru proiectul vizand amplasarea si construirea unui depozit definitiv de suprafata pentru deseuri slab si mediu active in apropiere de CNE Cernavoda.

La aceeasi categorie, au mai fost premiate societatile Ecomaster Servicii Ecologice, Recolamp – pentru profesionalism si educare in protectia mediului, dar si firma Prospectiuni SA. La categoria Emisii de carbon – reducere si stocare, trofeele au fost acordate Directiei Controlul Poluarii si Evaluare Impact din cadrul Ministerului Mediului, companiilor Schaffler, Holcim, Uzinsider, precum si Cristianei Ion, seful Directiei Infrastructura Calitatii si Mediu, din cadrul Ministerului Economiei.

Premii au fost acordate si la categoria Politici, practici si proiecte de protectie a mediului, trofeele mergand la Directia Controlul Poluarii si Evaluare Impact din Ministerul Mediului si la companiile CEZ (pentru lansarea celui mai mare proiect de energie regenerabila din Romania – un miliard de euro investitii), Asa GeoExchange si Crowne Plaza, primul hotel din Bucuresti care a obtinut eticheta ecologica europeana. La aceeasi categorie a fost premiat si seful Directiei Generale Politici Energetice din Ministerul Economiei, Alexandru Sandulescu.

La categoria Finantari, din zona administratiei publice a fost recompensat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) si Primaria sectorului 1 (pentru proiectul "La pedale"). In zona privata, trofeele au mers la OTP Bank – pentru lansarea fondului cu capital garantat OTP Green Energy, dedicat sectorului energiei regenerabile, la compania Energy Holding si la Cosmote – pentru educarea si implicarea angajatilor in proiecte de protejare a mediului.

Obiectivul acestui eveniment, declarat inca din prima sa editie, este acela de constientizare publica a mai multor grupuri de interese asupra necesitatii intreprinderii, asigurarii continuitatii si nu in ultimul rand a imbunatatirii politicilor si strategiilor adoptate pentru asigurarea conservarii mediului inconjurator si ale resurselor acestuia.

spot_img

Ultimele știri