Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Primaria Ramnic, recompensata de CE pentru masurile ecologiste

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a primit din partea Comisiei Europene certificatul de recunoastere a angajamentelor administratiei locale a Ramnicului privind reducerea cu cel putin 20% a emisiilor de dioxid de carbon pana in anul 2020, a declarat vineri purtatorul de cuvant al primariei, Daniel Ionescu, citat de Agerpres.

"Acest certificat vine ca o recunoastere a demersurilor pe care municipalitatea le-a facut prin implementarea unui plan local de actiune privind promovarea energiilor durabile. Acest angajament a fost asumat de municipalitatea Ramnicului cu ocazia primei semnari a Pactului Primarilor, la sfarsitul anului trecut, la Bruxelles, eveniment urmat, la cateva luni, de aderarea la aceasta asociatie a peste alte 600 de orase din Europa", a precizat Ionescu.

Comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, apreciaza in scrisoarea de insotire a certificatului trimisa pe adresa Primariei municipiului Ramnicu Valcea, ca succesul principal al Conventiei Primarilor se constituie intr-o ‘piatra de hotar in lupta impotriva schimbarilor climatice si pentru un viitor al energiilor durabile’. Mircia Gutau a spus ca este incantat de aceasta recunoastere din partea Comisiei Europene.

"Ma simt onorat de acest aspect si certificatul valideaza eforturile depuse de noi in acest context ecologic. Sper ca vom obtine si finantare pentru mai multe programe cu scop ecologic, cu aceasta ocazie. Noi vom continua sa avem aceeasi abordare serioasa in privinta poluarii, a noxelor si, in general, a tot ceea ce inseamna mediu", a declarat Gutau.

Foto: observatordevalcea.ro

spot_img

Ultimele știri