Producatorul de biciclete DHS a investit 20 de milioane de euro in Romania

Producatorul de biciclete chinez DHS, aflat intre primii cinci din Europa, a marcat, sambata, la Deva, implinirea a 10 ani de la deschiderea primei sectii in Romania, in acest interval de timp compania investind in dezvoltare aproape 20 de milioane de euro, informeaza Agerpres.

Grupul estimeaza ca, in acest an, va produce peste 400.000 de biciclete, dintre care 130.000 de bucati au fost destinate pentru piata romaneasca, iar restul pentru export. "Pentru a va face o imagine asupra dezvoltarii companiei, din 1999 si pana in prezent, va voi spune ca numarul angajatilor a crescut de 20 de ori. De asemenea, investitiile in utilaje au crescut de 30 de ori, dimensiunea fabricii si a spatiilor de productie s-a marit de 40 de ori, iar productia este mai mare de 100 de ori, comparativ cu primul an de functionare", a declarat presedintele companiei DHS, Niu Guanghui.

Potrivit acestuia, taxele platite statului roman in perioada celor 10 ani de activitate ai firmei au depasit valoarea de 10 milioane de euro, in timp ce cota de piata a produselor DHS a crescut in Romania de la 10 la suta la 75 de procente, in acest an. In conditiile crizei economice globale, in care vanzarile de biciclete la nivel national au scazut cu 15 procente, compania DHS a preferat sa investeasca in utilaje moderne si in instruirea personalului.

"Noi am fost mai atenti in ceea ce priveste politica managementului, am imbunatatit procedurile de lucru in productie, am investit in utilaje moderne, am facut training managerilor. Toate acestea au avut ca scop cresterea capacitatii de aparare impotriva crizei, pentru a ne pregati noi oportunitati de dezvoltare, astfel incat, atunci cand economia isi va reveni, noi sa avem o imagine mai puternica pe piata", a adaugat Niu Guanghui.

La randul sau, presedintele grupului german Prophete, Loene Bertold, care detine 40 la suta din actiunile Companiei DHS, a apreciat faptul ca muncitorii romani sunt "foarte buni si harnici", mentionand ca politica manageriala adoptata va asigura trecerea firmei peste perioada de criza economica. Pentru anul 2010, producatorul de biciclete chinez si-a stabilit o strategie care vizeaza dezvoltarea gamei de produse, in concordanta cu cerintele pietei. Noul concept face referire la un nou grad de confort al mersului pe bicicleta, siguranta mai mare in exploatare, fiabilitate si functionalitate ridicate.

De asemenea, DHS este in discutii avansate pentru introducerea in productie a unui nou tip de bicicleta care poate utiliza si un motor electric ce poate fi incarcat de la o priza simpla, de 220 de volti. Momentul aniversar al Companiei DHS a fost marcat, sambata, prin cea de-a doua editie a Festivalului Bicicletelor "Bike Fest", manifestare la care au fost invitati sa participe peste 300 de parteneri de afaceri ai grupului din tara si din Europa.

Compania DHS s-a infiintat in anul 1999, la Petrosani, ca o mica fabrica de biciclete. Sapte ani mai tarziu, compania isi muta sediul in Deva, in vecinatatea DN 7, printr-o investitie de 6 milioane de euro materializata in construirea a 17.000 de metri patrati de hale de productie. In acelasi an 2006, grupul german Prophete cumpara primul pachet de 30 la suta din actiunile DHS.

Anul trecut, DHS si-a diversificat gama de productie si a extins numarul subansamblelor pe care le realizeaza in fabrica din Deva. In cadrul companiei lucreaza acum 400 de angajati. In prezent, DHS se situeaza intre primii cinci producatori de biciclete din Europa, cu o piata dezvoltata in Romania si in alte 15 tari ale lumii. DHS este partener oficial al Federatiei Romane de Ciclism, oferind tricoul albastru pentru cel mai bun ciclist roman. De asemenea, DHS sustine lotul national feminin de gimnastica al Romaniei, fiind implicat in mai multe programe educationale si ale comunitatilor locale.

Foto: zf.ro

spot_img

Ultimele știri