Proiectele verzi de IT aduc economii de milioane britanicilor

In ultimul an, masurile verzi in domeniul IT au ajutat guvernul britanic sa economiseasca energie in valoare de sapte milioane de lire sterline si sa isi reduca amprenta de carbon cu 12.000 de tone, informeaza Greener Computing.

Angela Smith, membra a cabinetului guvernamental britanic, a declarat ca o serie de masuri simple, printre care setarea imprimantei pentru printarea pe ambele fete ale paginii, inchiderea calculatoarelor in timpul noptii si extinderea duratei lor de viata, au dat roade.

“Toate departamentele au raspuns provocarii de a reduce amprenta de carbon din domeniul IT si tari din intrega lume vor sa afle de la noi ce pot face pentru a ne urma exemplul. Insa nu este vorba numai despre guverne. Sper ca si sectorul privat si cetatenii sa recunoasca economia care poate fi realizata”, a declarat Smith in cadrul unei conferinte de presa.

Conferinta a fost organizata la un an dupa ce guvernul britanic a publicat raportul Greening Government IT&C si a adoptat tinte de reducere a impactului folosirii tehnologiei. Raportul estimeaza ca partea de IT&C este responsabila pentru 460.000 de tone de gaze cu efect de sera pe an, adica 20% din intreaga amprenta de carbon anuala a guvernului.

Printre cei 18 pasi pe care ii promoveaza britanicii pentru reducerea impactului asupra mediului se numara cresterea duratei de viata a calculatoarelor de la trei pana la cinci ani, crestrea eficientei energetice a serverelor, refolosirea componentelor atunci cand este posibil si printarea foilor pe ambele parti.

Foto: greenercomputing.com

spot_img

Ultimele știri