Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Protest in Suceava fata de constructia unei gropi ecologice

Cateva zeci de locuitori ai comunei sucevene Moara au protestat, miercuri, fata de intentia Consiliului Local de a aproba o hotarare privind construirea unei gropi ecologice, informeaza Agerpres.

Aproximativ 30 de cetateni au protestat in fata Primariei Moara, cu speranta ca vor determina Consiliul Local sa nu adopte o hotarare necesara demersului pe care autoritatile judetene il fac pentru construirea unei gropi ecologice in zona, investitie impusa prin aquis-ul comunitar.

Este vorba despre un proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), document fara de care nu se poate tine licitatia de desemnare a constructorului. Oamenii nu doresc investitia in comuna lor, invocand faptul ca aerul le va fi poluat de mirosul emanat de deseurile care vor traversa localitatea.

Mai mult, protestatarii au sugerat organizarea unui referendum pentru ca locuitorii comunei Moara sa decida daca vor groapa ecologica sau nu. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a deplasat la Moara si i-a calmat pe oameni, explicandu-le ca groapa de gunoi trebuie construita deoarece asa a fost intelegerea cu Uniunea Europeana, cea care va da banii pentru realizarea investitiei.

Totodata, Flutur le-a spus oamenilor ca nu trebuie sa le fie frica de poluare, avand in vedere ca tehnologiile folosite vor fi de ultima generatie, iar acolo va fi "ca intr-o farmacie". PUZ-ul aprobat de Consiliul Local din Moara va completa documentatia pe care consultantul proiectului, consortiul format din firmele Louis Berger, Poyry si C&E, o va intocmi pentru demararea licitatiei in vederea desemnarii constructorului.

Investitia de la Moara este estimata la 6,3 milioane de euro, finantata prin Programul Operational Sectorial – Mediu. Pana la alocarea fondurilor structurale CJ Suceava va fi cel care va demara investitia, in prima faza fiind alocata de la buget suma de 500.000 de lei. In judet se va mai construi inca o groapa de gunoi ecologica – la Pojorata – care va deservi localitatile din zona de munte.

spot_img

Ultimele știri