Puma isi reduce consumul de apa cu 25%

Compania de articole sportive Puma si-a stabilit tinte ambitioase de reducere a consumului de apa si a cantitatii de deseuri generate cu 25%, pana in 2010, anunta Environmental Leader.

Potrivit reprezentantilor companiei, targetul de reducere a consumului de electricitate a fost deja atins in 2008. Consumul de apa a fost si el diminuat, dar nu indeajuns. De aceea, compania a instalat in fabricile sale robinete care se inchid automat si toalete care functioneaza fara apa.

De asemenea, si cantitatea medie de deseuri generate a fost redusa in mod semnificativ. Din 2008, peste doua treimi dintre locatiile Puma s-au angajat sa recicleze deseurile, rezultatul fiind o treime de deseuri reciclate din totalul generat.

Noul sediu Puma din Germania, Puma Plaza, dispune de o serie de caracteristici eco. Printre acestea se numara un sistem fotovoltaic pe acoperisul outlet-ului cladirii, care va produce 70.000 kWh de electricitate anual si un sistem automat de iluminat pe baza de senzori pentru stingerea luminilor uitate aprinse.

In plus, apa este incalzita tot cu ajutorul energiei solare, iar la toalete va fi folosita apa de ploaie care va fi colectata in cisterne.

Mai mult, Puma cauta sa elimine si substantele daunatoare din produse. Compania anunta ca este primul producator de articole sportive care a interzis PVC-ul din colectiile sale si foloseste acum materiale alternative sustenabile.

Foto: kicksonfire.com

spot_img

Ultimele știri