Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rafinaria din Teheran provoaca un dezastru ecologic fara precedent

In pofida tuturor masurilor adoptate pana in prezent, poluarea mediului provocata de rafinaria de petrol de la Teheran se mentine la un nivel deosebit de ridicat, constituind o amenintare pentru populatia invecinata si resursele subterane de apa, relateaza postul iranian de televiziune PressTV, citat de Agerpres.

Potrivit datelor publicate de Compania Nationala de Petrol a Iranului,in fiecare zi rafinaria emite intre 500-700 de barili de substante poluante, periclitand sanatatea locuitorilor, contaminand resursele de apa si provocind serioase daune mediului inconjurator.

Suprafata contaminata din jurul rafinariei este de 36 de km2 iar 10 la suta din rezervele de apa sunt de asemenea contaminate. Compania de Rafinare a Petrolului de la Teheran se compune din 2 rafinarii cu o capacitate totala de 225 000 de barili de petrol pe zi si situate la o distanta de 15 km la sud de capitala iraniana.

Prima rafinarie a fost data in exploatare in 1968 iar a doua in 1973. Potrivit aprecierilor ecologistilor, gradul de contaminare este fara precedent in lume, fiind nevoie de 3 ani pentru decontaminarea zonei.Compania Iraniana de Rafinare si Distribuire a Petrolului a anuntat punerea la punct a unui plan de decontaminare pe o perioada de 15 ani in vederea indepartarii totale a scurgerilor de petrol.

Foto: bloombiz.ro

spot_img

Ultimele știri