Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Recesiunea a redus emisiile

Emisiile de gaze cu efect de sera de la nivel global au inregistrat cea mai mare scadere din ultimii 40 de ani datorita recesiunii, informeaza un studiu al Agentiei Internationale de Energie (IEA), citat de Earth Telegraph.

Studiul arata ca scaderea productiei este principala cauza a scaderii cantitatii de dioxid de carbon produse prin arderea combustibililor fosili. Alti factori care au determinat scaderea sunt renuntarea la constructia de centrale pe carbune sau normele de mediu impuse de autoritati.

IEA sustine ca rezultatele studiului arata “o oportunitate unica” pentru lume de a reduce emisiile. Noile date vor fi discutate de liderii politici care se aduna la Copenhaga in decembrie la summit-ul ONU unde se asteapta semnarea unui nou acord global de mediu care sa urmeze Protocolului de la Kyoto.

“Speram ca un acord la Copenhaga sa dea un semnal pentru noile investitii catre o directie sustenabila”, a declarat Fatih Birol, reprezentant IEA. “Daca pierdem aceasta oportunitate va fi mult mai scump si mai greu sa aducem sistemul energetic al lumii pe o cale sustenabila”, a adaugat acesta.

 

spot_img

Ultimele știri