Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rechinii albi, mai periclitati decat tigrii

Rechinii albi sunt in prezent mai periclitati decat tigrii, a avertizat un recunoscut biolog marin, citat de Telegraph.

Ronald O’Dor, de la reteaua globala Census of Marine life, a spus ca populatia rechinilor de pe planeta a ajuns sa fie mai redusa ca numar decat cea a tigrilor (3.500).

Oamenii de stiinta au crezut pana acum ca, desi sunt rari, rechinii albi, nu sunt amenintati cu disparitia, pentru ca au fost vazuti intotdeauna in mai multe regiuni din oceane.

Insa un studiu efectuat recent de Universitatea Stanford, care a implicat marcarea si urmarirea pestilor, arata ca rechinii care au fost vazuti in toate partile oceanelor au fost mereu aceeasi.

„Auzim multe despre cat de periclitati sunt tigrii, dar se pare ca marii rechini albi se confrunta cu aceeasi problema”, a declarat O’Dor. „Unora nu le pasa de ei pentru ca mananca oameni, insa cred ca trebuie sa le oferim si lor spatiu in care sa traiasca”, a mai spus acesta.

Expertul spune ca rechinii albi, al caror numar a scazut cu 90% in ultimii doi ani, nu sunt amenintati numai de pescuitul ilegal, ci si de vasele marine, care ii pot lovi si de plasele de pescuit in care acestia se pot bloca.

„Pana nu demult, oamenii au considerat ca rechinii sunt rai si ca nu este nevoie sa fie salvati”, a spus O’Dor. „Insa acum incepem sa intelegem ca sunt de fapt o specie rara si minunata”, a mai spus acesta.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri