Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Reduceri la cota de calcan pentru Romania si Bulgaria

Comisia Europeana (CE) propune Romaniei si Bulgariei sa diminueze cu 25%, fata de 2009, cantitatea de calcan care va putea fi pescuit anul viitor in apele Marii Negre, la 76 de tone, si sa mentina la 12.750 de tone capturile maxime de sprot, anunta Mediafax.

Cantitatea propusa de CE pentru sprot nu va fi repartizata pe cote, insa cea de calcan va fi impartita egal intre Bulgaria si Romania.

Propunerea executivului UE are la baza recomandarile facute de doua grupuri importante de cercetatori piscicoli din zona Mari Negre si pe analizele Comitetului Stiintific, Tehnic si Economic pentru Pescuit al Comisiei Europene.

"Managementul pescuitului din apele Marii Negre care apartin statelor membre trebuie sa fie rational si bazat pe principii stiintifice, ca in orice parte a comunitatii europene. A trebuit sa propunem reducerea cantitatilor de calcan deoarece oamenii de stiinta ne-au avertizat, recent, de situatia precara a populatiei din aceasta specie. Pe termen mediu, vrem sa introducem planuri de management pentru speciile cu populatii aflate intr-o situatie critica, asa cum facem si in alte regiuni", a declarat intr-un comunicat comisarul european pentru Afaceri Maritime si de Pescuit, Joe Borg.

Prin masurile propuse, CE urmareste refacerea populatiilor epuizate si asigurarea activitatii in domeniul pescuitului pe termen lung.

Pentru refacerea populatiei de calcan, Comisia propune interzicerea exploatarii acestei specii in intervalul 15 aprilie-15 iunie, un diametru de 400 de milimetri pentru ochiurile plaselor de pescuit si mentinerea la 45 de centimetri a lungimii minime admise pentru prinderea calcanului.

Foto: photobucket.com

spot_img

Ultimele știri