Preotul eco: A cerut enoriasilor sa planteze copaci pentru iertarea pacatelor

Plantarea copacilor este un mod excelent de a salva mediul inconjurator, insa acum are efecte si asupra sufletului oamenilor. Si asta multumita unui preot catolic din orasul Pires do Rio, Brazilia, care a inceput sa le spuna enoriasilor sai ca singura cale de a se curata de pacate si de a obtine nemurirea nu este prin rugaciune ci prin plantarea de copaci.

„Luati o samanta dintr-un copac aflat in zona unde locuiti. Pentru ca, daca plantati samanta si aveti grija de copac, vom avea un viitor mai bun”, a spus preotul eco.

„Am fost surprinsa deoarece pentru majoritatea preotilor pedeapsa este un lucru negativ, insa in acest caz esti iertat de pacate si ajuti si mediul inconjurator”, a declarat enoriasa Aline Pedreira, citata de Globo.com.

Pacatele s-au adunat, precum si nevoia de a fi iertate, asa ca, pana acum au fost plantati o mie de puieti. In octombrie, comunitatea din Pires do Rio intentioneaza sa organizeze o sarbatoare a copacilor. In plus, au ales o zona speciala pentru plantarea lor – o parte din oras devastata chiar de locuitorii sai, care va deveni un curand un tribut adus puterii caintei.

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri