Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Prima sticla de Pepsi fabricata exclusiv din plante

Va mai amintiti de razboiul Coca-Cola – Pepsi-Cola? Ei bine, pregatiti-va acum de Razboiul PET-urilor.

PepsiCo Inc. a prezentat ieri o sticla confectionata integral dintr-un material pe baza de plante, care va reduce dramatic amprenta de carbon a companiei, relateaza "The Huffington Post".

PET-ul e facut din scoarta de pin, coji de porumb si dintr-o specie de cereala salbatica (panicum virgatum). Pepsi planuieste sa foloseasca pe viitor si coji de portocala, coji de cartofi, resturi de ovaz, dar si alte resturi ramase in urma procesarii produselor companiei.

Noile sticle arata si protejeaza bautura dinauntru exact la fel cum o fac si sticlele normale, a declarat Rocco Papalia, vicepresedinte al departamentului de cercetare PepsiCo, care spune ca diferenta nici nu poate fi remarcata.

Potrivit PepsiCo, este vorba despre primul recipient de acest tip realizat exclusiv din materiale vegetale. Rivalul Coca-Cola produce in prezent sticle care constin 30% materiale pe baza de plante, iar recent a estimat ca abia in cativa ani va scoate pe piata sticla 100% vegetala.

”Am spart codul!”, a declarat cu satisfactie Papalia.

Inventia poate aduce schimbari mari in standardele de ambalare a produselor. Plasticul traditional, cunoscut sub numele de PET, este usor, rezistent si nu afecteaza gustul, insa nu este biodegradabil. Potrivit companiei, noua sticla vegetala va fi fabricata la acelasi pret cu cea din plastic.

Reprezentantii PepsiCo au refuzat sa dezvaluie costul exact cercetarilor, insa Papalia a indicat ca e vorba de milioane de dolari. Acesta este cel mai recent pas facut de PepsiCo pentru a-si reduce impactul asupra mediului, alte masuri vizand introducerea de pungi biodegradabile pentru anumite produse sau de PET-uri din materiale reciclabile pentru unele bauturi.

PepsiCo planuieste sa testeze noua sticla vegetala incepand de anul viitor, cand va introduce pe piata catreva sute de mii de sticle.
 

spot_img

Ultimele știri