Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Primul animal omorat direct de incalzirea globala

Oposumul alb din Australia ar putea fi primul animal care moare pur si simplu din cauza schimbarilor climatice, informeaza Daily Mail. Aceste mamifere rare si timide, carora le priesc temperaturile reci din padurea Daintree din Queensland, nordul Australiei, nu au mai fost vazute de trei ani incoace in ciuda cercetarilor intensive.

Profesorul Stephen Williams de la Universitatea James Cook din Queensland este de parere ca aceasta specie a devenit mai rara din cauza cresterii temperaturilor cu 0,5 grade Celsius.

Numai 5 ore de temperaturi de peste 30 grade Celsius sunt suficiente pentru omorarea acestei specii de oposumi, care nu isi pot mentine temperatura corpului in conditii de caldura extrema, a explicat specialistul.

Cateva specii de insecte si broaste de pe continentul australian au disparut deja din cauza cresterii temperaturilor. Daca oposumii albi nu vor fi gasiti nici anul viitor, ei ar putea fi recunoscuti drept primele mamifere autraliene care au murit ca rezultat direct al incalzirii globale.

spot_img

Ultimele știri