Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Primul automobil cu hidrogen, din 2015 pe sosele din Franta (Video)

Prima masina cu hidrogen din Franta a fost testata la Marcoussis, o localitate din centrul tarii, si va fi pusa in vanzare in 2015, scrie leparisien.fr.

„Noua tehnologie permite reducerea dioxidului de carbon cu pana la 30%. Masina este echipata cu un motor care produce electricitate instantaneu, la bord, utilizand o baterie si un acumulator alimentat din rezervorul cu hidrogen. Pentru a umple rezervorul cu hidrogen, soferul trebuie sa aiba la dispozitie o statie-service, unde sa-si poata conecta masina la cilindrii cu hidrogen. Timpul de incarcare este de cel mult 5 minute, iar combustibilul pentru un plin, al carui pret este de aproximativ 30 de euro, este suficient pentru o distanta de 500 de kilometri”, sustine Benoît Potier, seful companiei franceze Air Liquide, lider pe piata hidrogenului.

Pana in 2015, companiile franceze, constructoare de automobile, vor putea sa dezvolte mai multe modele pentru autovehiculele pe baza de hidrogen si vor stabili, cu ajutorul tuturor celor implicati in acest proiect, infrastructura. Pentru a sti cate pompe de hidrogen sunt necesare pentru automobilisti, este nevoie insa de un studiu pe care Air Liquide s-a oferit, in parte, sa-l finanteze.

In Germania, statiile pentru masinile cu hidrogen au fost deja create si vor fi functionale in cativa ani, iar in Coreea si Japonia circula deja pe sosele cateva autovehicule cu hidrogen.

 

kitd.html5loader(„flash_kplayer_iLyROoaf2x93”);

Mihaela Pavnutescu
 

 

spot_img

Ultimele știri