Primul om care a mers de-a lungul Amazonului

Un englez a strabatut pe jos intregul curs al fluviului Amazon, devenind primul om din lume care a reusit acest lucru, informeaza Reuters.

Ed Stafford, fost capitan de armata, in varsta de 34 de ani, din Leicestershire, Anglia, a parcurs in total 9.650 de kilometri in 859 de zile, calatorie in care a indurat peste 50.000 de intepaturi de tantari si scorpioni si boli de piele. Englezul a declarat ca a supravietuit mancand pesti pirania, orez si fasole.

Aventura lui a pornit pe 2 aprilie 2008 pe coasta sudica a statului Peru si s-a incheiat luni pe plaja oceanului Atlantic la circa 150 de kilometri distranta de orasul brazilian Belem.

Scopul calatoriei lui Stafford a fost acela de a trage un semnal de alarma asupra amenintarilor care vizeaza padurea tropicala si locuitorii ei.

Britanicul planuise sa isi inchee expeditia intr-un an, insa calatoria a fost prelungita din cauza inundatiilor si a fost nevoit sa aleaga o ruta ocolitoare care i-a lungit calatoria cu 3.200 km. Amazonul are o lungime de 6.400 de km, depasita numai de Nil.

Stafford si-a inceput calatoria alaturi de aveturierul Luka Collyer, dar cei doi au avut un conflict chiar in prima parte a drumului in urma caruia Stafford a decis sa continue singur.

Sorina Covrig
Foto: dailycontributor.com

spot_img

Ultimele știri