Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Primul zbor transatlantic cu agrocarburanti

Un Boeing 777-200ER a zburat pentru prima oara peste Ocean cu biocombustibil obtinut din arborele de Jatropha, scrie maxisciences.com.

Zborul constituie o premiera in istoria mondiala a aviatiei comerciale si a fost confirmat si de ministrul spaniol al Transporturilor, ca facand parte dintr-un acord-cadru, semnat in 2010 de Spania si Mexic.

Intelegerea vizeaza promovarea agrocarburantilor in aviatie, in vederea reducerii emisiilor poluante.

Boeingul care a zburat pentru prima oara peste Ocean, cu agrocarburanti, apartine companiei aeriene Aeroméxico, a decolat din Mexic si a aterizat cu succes ieri dupa-amiaza la Madrid.

Biocarburantul utilizat este un amestec de kerosen si hidrocarburi obtinute din arborele de Jatropha, care este mai usor de cultivat decat porumbul si nu contine dioxid de carbon ori emisii de sulf.

Si companiile aeriene Boeing et Embraer, respectiv americana si braziliana, dezvolta un proiect care promoveaza utilizarea biocarburantilor din trestie de zahar, care ar putea fi utilizati in scurta vreme pentru cursele acestor companii.

Potrivit unui raport al ONU, transporturile aeriene sunt responsabile de 2% din emisiile de dioxid de carbon inregistrate in intreaga lume.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri