Printul William si Kate Middleton au devenit parinti adoptivi. Vezi pe cine au adoptat.  

La doar cateva zile dupa nunta regala ce a constituit evenimentul monden al anului, printul William si Kate Middleton au devenit parinti adoptivi. Ei vor purta de grija de acum incolo nu unui copil, ci unui pui de pinguin de 12 luni, oferit spre adoptie, ca dar de nunta, de Gradina Zoologica Chester din Marea Britanie. 

Chiar daca nu este vorba de un copil, ducele si ducesa de Cambridge au o responsabilitate mare, pentru ca puiul de pinguin face parte din specia Humboldt, amenintata cu disparitia.

Potrivit publicatiei Mother Nature Network, Gradina Zoologica Chester, una dintre cele mai mari atractii ale Marii Britanii, a oferit cuplului regal posibilitatea de a deveni parinti adoptivi, cu ocazia nuntii. Micutul pinguin, numit Acorn, va ramane la Gradina Zoologica impreuna cu cei 49 de prieteni din aceeasi specie, insa oficialii gradinii spera ca parintii sai il vor vizita din cand in cand.

Pinguinii Humboldt, pe cale de disparitie

"Este o onoare sa ii avem pe printul William si pe Kate parinti adoptivi ai unui pinguin. Speram ca cei 2 vor veni curand sa-l vada pe Acorn jucandu-se", a declarat purtatorul de cuvant al Gradinii Zoo.
Pinguinul Humboldt a fost selectat din 400 de specii propuse de reprezentantii Gradinii Zoologice drept cadou de nunta. El a fost ales de prietenii institutiei de pe canalele de social media, strangand 20% din voturi.

In prezent, populatia de pinguini Humboldt din salbaticie este estimata la doar 3.300-12.000 de exemplare. Viata pinguinilor este afectata de distrugerea habitatului natural din zonele lor native din Peru si Chile. Reprezentantii Gradinii Zoologice Chester sustin programul de conservare a speciei prin programe de adoptie.

"Adoptand un animal de la Gradina Zoologica oamenii contribuie la fondurile destinate hranei animalelor si joaca un rol direct in conservarea speciilor, sprijinind salvarea celor amenintate cu extinctia", a mai spus reprezentantul institutiei.  

Raluca Petrescu

Cititi si:

Nunta regala a produs 140 de tone de gunoi pe strazile Londrei

Nunta regala din Marea Britanie va genera de 10 ori mai multe gaze de sera decat Palatul Buckingham intr-un an

spot_img

Ultimele știri