Problema hranei, rezolvata in viitor de agricultura pe verticala (VIDEO)

Populatia planetei este in continua crestere si, evident, cererea de mancare este tot mai mare pe zi ce trece. Insa cercetatorii americani sustin ca au gasit o solutie pentru a rezolva aceasta problema: agricultura pe verticala.

Profesorul Dickson Despommier din cadrul Universitatii Columbia a scris o carte intitulata "Agricultura pe verticala" in care explica faptul ca mai multe sere suprapuse si asezate in mediul urban vor putea oferi o sursa viabila de hrana, pe masura ce tot mai multi oameni migreaza la oras.

Despommier sustine ca in 20 de ani 80% din populatia lumii va trai in mediul urban. "Cea mai mare problema cu care ne confruntam in acest moment este o distribuire proasta a resurselor. In viitor vom avea doar depozite", a declarat el pentru ABC News.

Agricultura pe verticala foloseste multe dintre tehnicile care se regasesc in serele moderne, insa le aseaza una peste cealalta pentru o mai eficienta organizare a spatiului. Un acru in interior este echivalentul a 4-6 acri pe un teren obisnuit, in functie de ceea ce este cultivat.

“Un fermier de interior nu se roaga sa ploua”, a explicat Despommier. Unele dintre tehnologiile folosite in acest sens sunt cele aeroponice si hidroponice. Acestea nu utilizeaza solul ci aerul sau apa plina cu minerale.

"Poti intreba pe oricine care traieste langa o sera, cum este sa guste o rosie delicioasa in luna ianuarie, mai ales daca traiesc intr-o regiune cu ierni lungi", a mai spus Despommier.

Un alt avantaj al agriculturii verticale este reprezentat de faptul ca recoltele nu vor fi niciodata afectate de inundatii. Este un lucru din ce in ce mai important, din cauza schimbarilor climatice care afecteaza terenurile agricole.

Pana acum cateva luni, agricultura pe verticala a fost doar o idee. Insa de curand, un grup olandez a construit o ferma verticala in orasul Hertogenbosch, iar un grup de investitori lucreaza la un alt astfel de proiect in Milwakee, SUA.

Foto: psfk.com

Florin Tulbure

Citeste si:

Planeta va ramane fara sute de hectare de paduri, pe o suprafata de 27 de ori mai mare decat cea a Austriei

spot_img

Ultimele știri