Programul de populare a Dunarii cu sturioni ar putea continua

Programul de populare a Dunarii cu sturioni va continua in acest an, daca se vor identifica resursele financiare necesare dupa rectificarea bugetara, informeaza Agerpres.

Programul de populare a Dunarii cu sturioni a fost demarat de Ministerul Mediului in 2006, dupa ce in acelasi an s-a decis interzicerea pescuitului oricaror specii de sturion in apele teritoriale romanesti pe o perioada de 10 ani, din cauza scaderii continue a populatiei de sturion. Anual, Ministerul Mediului a alocat un milion de euro, in urma actiunilor derulate de autoritati fiind deversati in Dunare zeci de mii de pui de sturion. Ultima actiune de gen a avut loc in 2008, pentru anul in curs insa neexistand inca fondurile necesare continuarii acestui program.

‘Programul de populare a Dunarii cu sturioni este in evaluare, pentru ca nu sunt fonduri. Daca lucrurile vor merge bine la rectificarea bugetara, se va incerca alocarea de fonduri pentru reluarea programului chiar si in acest an’, a declarat joi, la Tulcea, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.

Pana in acest an, programul de populare a Dunarii cu sturion era gestionat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, presedintele Agentiei, Valentin Bucz, mentionand insa recent ca acesta va reveni in responsabilitatea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Foto: penningtonresearch.org

spot_img

Ultimele știri