Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Programul Natura 2000 amendat in Valea Teilor

Primaria comunei tulcene Valea Teilor continua sa solicite autoritatilor centrale modificarea deciziei prin care 99% din suprafata unitatii administrativ-teritoriale este inclusa in programul Natura 2000, informeaza Agerpres.

Deputatul liberal Octavian Popa a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca solicitarea primariei a fost aprobata zilele trecute in cadrul Comisiei de cercetare a abuzurilor din Parlament, cererea urmand sa fie inaintata Ministerului Mediului.

"Am fost neplacut surprins sa constat ca reprezentantii Ministerului Mediului nici macar nu stiau unde se afla comuna Valea Teilor, ei sustinand ca ar fi in Delta Dunarii. Ma bucur ca am reusit ca membrii comisiei sa voteze o recomandare catre acest minister pentru a scoate o suprafata de teren din situl Natura 2000 pe care comuna sa o foloseasca in interesul populatiei si al primariei", a afirmat deputatul PNL.

El a mai spus ca "nu exista niciun studiu stiintific care sa justifice includerea a 99% din suprafata comunei Valea Teilor in programul Natura 2000" si ca administratia comunei a solicitat ca doar 6% din suprafata sa fie inclusa in acest program.

"Includerea a 99% din suprafata comunei Valea Teilor in programul Natura 2000 presupune pentru orice proiect studii de impact si acorduri de mediu suplimentare, ceea ce inseamna cheltuieli mai mari. In plus, potentialul economic al comunei care consta in piatra nu poate fi valorificat", a precizat parlamentarul tulcean Octavian Popa.

Programul Natura 2000 a creat nenumarate discutii la nivelul judetului Tulcea, autoritatile comunale sustinand ca in ariile incluse in acest program nu se pot desfasura activitati economice care pot atrage venituri la bugetele locale.

Foto: www.panoramio.com

spot_img

Ultimele știri