Proiectele inscrise la Gala Societatii Civile au atras 17 milioane de euro 

Organizatiile neguvernamentale, grupurile de initiativa si persoanele fizice au atras aproximativ 17 milioane de euro pentru cele 193 de proiecte civice derulate in 2009 si 2010 si inscrise la a IX-a editie a Galei Societatii Civile.

Anul acesta, in competitie au intrat 134 de reprezentanti ai societatii civile: 124 de ONG-uri, 6 grupuri de initiativa si 4 persoane fizice din toate colturile tarii.

Ca si in anul precedent, Muntenia are cei mai multi reprezentanti in competitie (73 de organizatii, 4 grupuri de initiativa si 4 persoane fizice), urmata de Transilvania (28 de organizatii, 1 grup de initiativa).

Celelalte regiuni sunt reprezentate astfel: Oltenia – 2 organizatii, Moldova – 15 organizatii si 1 grup de initiativa, Dobrogea – 3 organizatii si Banat – 3 organizatii.

13 proiecte de protectia mediului

La sectiunea de ”Protectia mediului” au fost inscrise 13 proiecte ce vizeaza in special actiuni de ecologizare, promovarea zonelor naturale protejate si programe de bike-sharing.

Cele mai multe proiecte au fost inscrise la sectiunea ”Comportament civic” si ”Participare publica” (38 de proiecte).

Noutatea competitiei de anul acesta o reprezinta cele 3 noi sectiuni: “Proiecte si campanii de Voluntariat”, “Proiecte pentru Tineret” si “Proiecte si campanii de CSR”, care au adunat aproximativ jumatate din numarul total de proiecte inscrise (77 de proiecte).

Proiectele pot fi vizualizate pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Castigatorii vor fi premiati in iunie

Juriul competitiei este format din peste 70 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie, reprezentanti ai sectorului privat si specialisti in marketing care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania.

Autorii celor mai bune proiecte ale anului 2011 vor fi stabiliti in perioada 1 aprilie – 2 mai. Castigatorii editiei 2011 a Galei Societatii Civile vor fi anuntati in cadrul festivitatii de decernare a premiilor, programata pentru inceputul lunii iunie. Gala Societatii Civile este un proiect Millenium People.
 

spot_img

Ultimele știri