Prologis are depozit eficient energetic in Bucuresti

Unul dintre depozitele din cadrul ProLogis Park Bucharest A1 a primit certificatul de performanta energetica “clasa A” din partea Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri si Institutului de Studii si Proiectari Energetice, informeaza compania.

„ProLogis Park Bucharest A1 este un parc industrial de ultima generatie, dotat cu facilitati logistice care necesita mai putina energie pentru a functiona si au un impact mai redus asupra mediului”, a declarat Vlad Dumitrescu, ProLogis Market Officer pentru Romania. „Certificatul de performanta energetica „Clasa A” ii asigura pe clientii nostri ca depozitele ProLogis sunt create pentru a mentine costurile de energie si intretinere la niveluri cat mai mici, ceea ce adauga valoare afacerilor partenerilor nostri”, a adaugat acesta.

Potrivit masuratorilor efectuate in cadrul procesului de auditare a energiei, consumul anual de energie din cadrul cladirii ProLogis Park Bucharest A1 este de numai 115,32 kWh (kilowatt ora) pe metru patrat anual, in timp ce emisiile de CO2 (dioxid de carbon) sunt de 29,66 kilograme pe metru patrat anual, incadrandu-se astfel in parametri stabiliti pentru o cladire de „Clasa A", sustin reprezentantii companiei.

Certificarea de tipul “Clasa A” reprezinta cel mai inalt nivel de evaluare a cladirilor in ceea ce priveste eficienta energetica si a emisiilor de carbon, „Clasa A+” fiindu-le acordata numai cladirilor care genereaza mai multa energie decat consuma.

In prezent, ProLogis este in procesul de a obtine certificari pentru celelalte trei cladiri din cadrul ProLogis Park Bucharest A1. Parcul cuprinde patru cladiri totalizand 108.200 de metri patrati de spatiu industrial.
 

spot_img

Ultimele știri