Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Romania, din nou intre cei mai mari 30 de poluatori

Termocentrala de la Turceni, judetul Dolj, s-a clasat pe pozitia 30 in topul celor mai poluante intreprinderi din UE pe 2009, publicat de Comisia Europeana. Spre deosebire de anul trecut, centrala a coborat o pozitie, iar Combinatul siderurgic ArcelorMitttal Galati, situat anul trecut pe pozitia 28, a iesit din clasament, transmite Reuters.

Centrala de la Turceni si-a redus emisiile cu 18,5%, pana la 6,1 milioane de tone de dioxid de carbon.

Centrala poloneza BOT Elektrownia de la Belchatow a ramas in fruntea clasamentului, pentru al treilea an la rand, cu 29,5 milioane de tone de dioxid de carbon generate doar in 2009. Chiar daca si-a redus emisiile cu 4,5%, centrala din Polonia emite in continuare echivalentul cantitatii totale de dioxid de carbon a Croatiei. Germania, cu 12 centrale puternic poluante, este statul UE cu cele mai multe intreprinderi in top 30.

Impreuna, cele 30 de intreprinderi de pe lista neagra au generat 348,1 milioane de tone de emisii in 2009, cu 10,2% mai putin decat in anul 2008.

BOT Elektrownia din Belchatow si centrala Vattenfall din Jaenschwalde, Germania, vor primi din partea Uniunii Europene fonduri de 180 de milioane de euro pentru a-si ingropa emisiile.

Intre cele 30 de companii se numara doua combinate siderurgice, iar restul sunt centrale alimentate cu carbune.

Foto: Gandul

spot_img

Ultimele știri