Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Romania trebuie sa isi intareasca programele privind bunastarea animalelor

Romania are nevoie de programe mai puternice privind bunastarea animalelor. Aceasta este concluzia unei dezbateri organizate marti la Bruxelles de eurodeputata PSD Daciana Sarbu si Fundatia "Vier Pfoten".

Potrivit participantilor la reuniunea "De la Amsterdam la Lisabona -o perspectiva romaneasca si europeana asupra bunastarii animalelor"
trebuie gasite solutii inovative de catre guvern si producatori pentru adaptarea la normele europene in domeniu.

Directoarea biroului european al Fundatiei Internationale Vier Pfoten, Marlene Wartenberg, si Ioana Dungler (VP Romania) au vorbit despre ajutorul concret pentru animale prin: proiecte sustenabile, campanii de constientizare pentru consumatori, programe de sterilizare pentru cainii vagabonzi, clinici mobile si cooperarea cu primariile din Romania – in proiectele de educatie si nu numai.

Participantii la eveniment au fost de acord ca simpla ucidere a unor animale sanatoase este in clara contradictie cu respectarea fiintelor simtitoare, cu ideea unei abordari sustenabile si cu un management eficient din punct de vedere al economic al acestei chestiuni, cifrele fiind o dovada in acest sens, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit lui Achim Irimescu, seful sectiei "Agricultura, pescuit si dezvoltare rurala" din cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, Romania a stabilit o strategie de aliniere la standardele europene de bunastare a animalelor, aceasta urmand sa intre in vigoare in perioada urmatoare.

A fost abordata si chestiunea cainilor vagabonzi, la eveniment avand interventii si doamnele Cristina Topescu si Monica Davidescu. Acestea au mentionat anuntul facut, saptamana trecuta, de prefectul Bucurestiului, de a apela la eutanasierea cainilor vagabonzi – desi acest procedeu e ilegal in Romania din 2008.

spot_img

Ultimele știri