Romanii sunt incurajati sa mearga cu bicicleta la serviciu

Asociatia „Bate Saua sa Priceapa Iapa” ii incurajeaza pe romani sa foloseasca bicicleta pentru deplasarea zilnica la serviciu, in cadrul programului „Cu bicicleta la serviciu” initiat inca din 2008.

Asociatia a obtinut rezultate bune in activitatile de stimulare a institutiilor in vederea instalarii de rastele de biciclete sau a organizarii de programe de educare in 11 scoli si licee bucurestene. Alte institutii care au raspuns initiativei sunt Raiffeisen Bank, Petrom, IMV Management Facility, Ministerul Culturii, IXIA, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul & Clubul Taranului Roman, Palatul Copiiilor, ARK / Bursa de Marfuri Creative, Kaufland, Carrefour.

Asociatia a lansat si o pagina bilingva pe Internet: HartaVelo/VeloMap, care urmareste realizarea unei harti a orasului Bucuresti care sa contina puncte de interes major pentru biciclisti: magazine, reparatii si servicii specifice, benzi de biciclete, parcari si rastele, organizatii de profil, centre de reparatii, puncte de alimentare cu aer comprimat, centre de inchiriere, recomandari utile. Harta va fi permanent actualizata si va fi disponibila pe internet in limba romana la pagina www.hartavelo.ro si in limba engleza la pagina www.velomap.ro.

Programul „Cu bicicleta la serviciu” face parte din proiectul „Cu bicicleta la serviciu, la scoala si la magazin”, o componenta a campaniei nationale „Velorutia. O revolutie pe doua roti” demarata in anul 2007. Campania beneficiaza de sprijin financiar din partea Ambasadei Regatului Unit al Tarilor de Jos la Bucuresti.

Foto: flickr.com

spot_img

Ultimele știri