Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ROMENVIROTEC: Colectare in supermarket

Eutron, o firma care ofera servicii complete pentru retail, a dus in Romania o serie de aparate pentru colectarea selectiva a ambalajelor de tip PET si celor din sticla, destinate marilor magazine.

Dupa introducerea ambalajelor, aparatul face automat sortarea si elibereaza un cupon valoric care poate fi folosit in magazinul in care este instalat. Masina de vanzare cu plata inapoi(Reverse vending machines) este produsa de compania norvegiana Re’pant. AC3R este demunirea aparatelor, care inseamna colectare recipiente reciclabile si recirculabile.

"Magazinele sunt interesate in fidelizarea clientilor. Noi le propunem sa le ofere cupoane de reducere, sau orice altceva, clientilor care aduc inapoi PET-urile. Avem diferite modele de aparate in functie de cerintele clientului si spatiul de care dispun ei pentru amplasarea aparatului", a declarat pentru Green Report, Adrian Sarachie, manager Eutron.

In aparat poate fi introdusa direct lada cu sticle, ele fiind recunoscute automat. "In Norvegia avem instalate 1.000 de astfel de aparate in magazine, 4.000 in Finlanda, 250 in Germania si 600 in Austria si functioneaza foarte bine. Consideram ca Romania este pregatita pentru aceste aparate si avem speranta ca va fi implementat si aici cu succes acest sistem. Sunt multe gunoaie in Bucuresti, iar daca vor fi impulsionati sa stanga PET-urile contra unei sume de bani, va fi mult mai curat", a declarat Stephan Heitzmann, director de vanzari Re’pant.

Expozitia internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului Romenvirotec gazduieste anul acesta 101 firme participante din Romania, dar si din alte sapte tari europene: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Italia Marea Britanie si Olanda.

Principalele domenii care vor fi prezentate anul acesta sunt prevenirea poluarii aerului si apei, protectia solului, prevenirea poluarii fonice, reciclarea deseurilor, salubrizarea, tehnologii de masurare si control, sanatatea si siguranta muncii, managementul resurselor de energie neconventionala si protectia impotriva inundatiilor.

Text de Loredana Pana
Foto: Anita Vizireanu

spot_img

Ultimele știri