Protest anti-eutanasiere in fata consulatului Romaniei din Munchen

Consulatul Romaniei din Munchen, Germania, va fi pichetat azi de membrii unui ONG german pentru drepturile animalelor, care vor protesta fata de tentativa autoritatilor romane de a impune o legislatie care sa implice eutanasierea cainilor fara stapan. 

Protestul organizatiei Sternenhof va debuta la ora locala 15.00 (16.00, ora Romaniei), iar in paralel va fi organizat un protest de sustinere si la Salzburg, in Austria, de catre organizatia RespekTiere Osterreich, anunta Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA).

Potrivit FNPA, Guvernul elaboreaza in prezent o ordonanta de urgenta prin care cainii sa fie capturati si ucisi intr-o saptamana. Reprezentantii Parlamentului European (PE) au reactionat deja, considerand ca intitiativa nu este in spiritul valorilor si legislatiei europene.

Parlamentul din PE roaga deputatii romani sa voteze european

”Ultima procedura legislativa in Parlamentul Romaniei care planuia sa permita uciderera arbitrara a animalelor sanatoase, nu se incadreaza in spiritul tratatului de la Lisabona, nici in pozitia Parlamentului European pe aceasta tema”, se arata intr-o scrisoare transmisa deputatilor romani de Intergrupul pentru protectia si bunastarea animalelor din cadrul Parlamentului European.

Raportul PE referitor la noua strategie de bunastare a animalelor din Comisia Europeana pentru Bunastarea Animalelor a fost adoptat cu o majoritate covarsitoare, confirmand printre alte aspecte largirea ariei si a scopului strategiei pentru bunastarea animalelor in EU si protectia animalelor de companie.

”Avand in vedere aceasta pozitie clara, noi, ca reprezentanti ai cetatenilor europeni si membrii in Parlamentul European, cu polite si totusi urgent, rugam Parlamentul Romaniei sa considere pozitia Parlamentului European, in care se afla si reprezentanti ai poporului roman, sa voteze in spirit european, pe baza responsabilitatii dvs etice, pentru unica solutie, bazata pe strategiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii: prindere/sterilizare/returnare”, se mai arata in documentul trimis autoritatilor romane.

Cititi si:
 

O femeie din Arges a murit sfasiata de caini

Romania, iadul animalelor. Zilnic se inregistreaza 2-3 cazuri de maltratare

spot_img

Ultimele știri