Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Protest la Navodari impotriva construirii unui depozit de deseuri periculoase 

Aproximativ 2.000 de locuitori din Navodari au protestat, duminica, timp de o ora, in centrul orasului, fata de construirea unui centru de depozitare a deseurilor industriale periculoase pe platforma fostului Combinat de Ingrasaminte Chimice, informeaza Mediafax.

Oamenii sunt nemultumiti ca investitorii italieni care au cumparat Combinatul de Ingrasaminte Chimice doresc sa construiasca acolo un depozit de deseuri industriale periculoase. Depozitul, unde ar urma sa fie aduse deseuri periculoase din toata tara, ar trebui sa aiba o inaltime de peste 90 de metri. 

Cei aproximativ 2.000 de protestatari au purtat pancarte pe care scria: ”Navodariul pentru voi e o groapa de gunoi?”, ”Pentru un viitor curat, luptam neconditionat”. 

Investitorii italieni au dat in judecata primaria

Primarul din Navodari, Nicolae Matei, prezent la manifestare, a declarat ca doreste sa traga un nou semnal de alarma privind acest depozit de deseuri periculoase si i-a asigurat pe locuitorii orasului ca va face toate demersurile pentru a impiedica construirea acestuia. 

In luna martie 2010, locuitorii din Navodari au participat la un miting similar, iar in mai 2010, au votat in proportie de peste 90 la suta impotriva construirii depozitului de deseuri, la un referendum organizat de catre primarul Nicolae Matei. 

Nicolae Matei a refuzat de doua ori sa acorde autorizatie de constructie pentru depozit, astfel ca firma Ecological Center, detinuta de investitorii italieni, a dat in judecata Primaria Navodari, obtinand o hotarare definitiva prin care autoritatile locale sunt obligate sa elibereze autorizatia respectiva. Totusi, primarul din Navodari sustine ca este hotarat sa nu semneze actul respectiv. 

De asemenea, in urma cu cateva luni, procurorii Parchetului Tribunalului Constanta au inceput cercetarile in acest caz pentru a stabili daca celelalte autorizatii, cu exceptia celei de constructie pe care firma Ecological Center nu a primit-o, au fost obtinute legal.

Foto: environment-green.com

Raluca Petrescu

Cititi si:

Aproape 600 tone de deseuri periculoase ameninta Vasluiul

Capitala, inconjurata de depozitele ilegale de deseuri periculoase
 

spot_img

Ultimele știri