Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Sanctiuni aplicate clujenilor pentru distrugerea spatiilor verzi

Un numar de 599 de santiuni contraventionale in valoare de 307.500 de lei au fost aplicate de la inceputul acestui an de Politia Comunitara pentru distrugerea spatiilor verzi din orasul Cluj-Napoca, informeaza Agerpres.

Pentru plimbarea cainilor in alte locuri decat cele aprobate de municipalitate au fost incheiate 66 de procese verbale si au fost aplicate amenzi insumand 4.550 de lei. Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, marti, ca un registru al spatiilor verzi ale orasului urmeaza sa fie finalizat de primarie.

Totodata, municipalitatea va continua actiunile de imprejmuire cu gard metalic a zonelor cu iarba, in vederea protejarii acestora. Spatiile verzi din Cluj-Napoca sunt prea putin pretuite de locuitorii municipiului, iar micile parcuri din jurul blocurilor, protejate cu gardulete din metal, sunt frecvent folosite pentru plimbarea cainilor.

Comparativ cu cel de-al doilea mare oras al Spaniei, Barcelona, unde politia percepe o amenda de 1.500 de euro de la proprietarii de caini care nu respecta legea, la Cluj-Napoca valoare amenzilor este inca derizorie. Nu sunt putine situatiile in care proprietarii patrupedelor devin agresivi atunci cand un locatar sau altul ii avertizeaza ca spatiile verzi nu au fost amenajate pentru promenade canine.

In plus, niciunul dintre posesorii de caini nu are asupra sa obligatoriul saculet pentru strangerea mizeriei ramase in urma animalelor de companie. Potrivit municipalitatii, micile oaze cu iarba si flori din fata blocurilor se afla in administrarea asociatiilor de locatari, iar plimbatul animalelor de companie este permis doar in locurile in care sunt amplasate indicatoare in acest sens.

spot_img

Ultimele știri