Saptamana Mobilitatii Europene incurajeaza mersul pe jos

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj organizeaza, in perioada 16 – 22 septembrie, "Saptamana Mobilitatii Europene". Evenimentul se va desfasura sub deviza "Imbunatateste climatul orasului tau" si care va fi marcat printr-o serie de actiuni ce au drept scop promovarea mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun, relateaza Agerpres.

Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a declarat ca manifestarile desfasurate intre 16 si 22 septembrie, la care sunt invitate sa participe toate persoanele doritoare, dar si autoritatile locale si judetene, au ca scop promovarea transportului spre locul de munca sau scoala intr-un mod prietenos fata de mediu, prin incurajarea modalitatilor alternative de transport cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun si, nu in ultimul rand, pe jos.

"Intre 16 si 22 septembrie, pentru a marca Saptamana Mobilitatii Europene, toti angajatii APM Gorj vor veni la serviciu pe jos sau cu autobuzele, iar pe 17 septembrie vom organiza un mars al biciclistilor la care sunt asteptati toti cei care doresc sa faca turul orasului pe bicicleta. Ne bazam si pe oficialitatile din judet, sa vina si sa ne sustina", a declarat Gheorghe Fometescu.

"Saptamana Mobilitatii Europene" a fost marcata pentru prima data in anul 2002 si este o initiativa a Comisiei Europene pentru promovarea solutiilor de transport durabil in orasele europene si constientizarea publicului cu privire la beneficiile potentiale pentru mediu, sanatate si calitate a vietii.

spot_img

Ultimele știri