Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Sauditii cer ajutor special in adaptarea la criza climatica

Multe tari sarace, printre care si Arabia Saudita, au adus la cunostinta, in cadrul discutiilor ONU de la Bangkok, faptul ca au nevoie de ajutor financiar pentru a se adapta la schimbarile climatice, relateaza cop15.dk.

Arabia Saudita, insa, este “cea mai pornita” pe acest subiect. Statul cere insistent ajutor financiar special daca un nou acord climatic ar presupune reducerea substantiala a dependentei de combustibilul fosil.

Potrivit unui raport al Agentiei Internationale a Energiei (IEA), castigurile membrilor OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol) ar creste cu 25 trilioane de dolari intre 2008 si 2030 daca acestia ar accepta sa reduca semnificativ emisiile si implicit consumul de petrol.

Presedintele delegatiei saudite la Bangkok, Mohammad S. Al Sabban, a declarat ca raportul IEA este deplasat. Acesta spune ca, potrivit calculelor efectuate de OPEC, Arabia Saudita ar pierde 19 miliarde de dolari pe an, incepand din 2012, sub influenta noului pact climatic. Regiunea va pierde mult mai mult, a subliniat oficialul saudit.

Arabia Saudita, care se numara printre cele mai mari rezervoare de petrol din lume, este de parere ca dezvoltarea economica este “alunecoasa” din cauza efectelor negative ale recesiunii. Cu toate acestea, expertii se asteapta ca acest stat sa se poata adapta mai bine decat alte natiuni la actuala criza.

Foto: treehugger.com

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri