Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Schimbarile climatice ameninta speciile rare din Mekong

163 de specii rare din regiunea Mekong, descoperite doar anul trecut, sunt amenintate de efectele incalzirii globale, potrivit Reuters.

Secetele, inundatiile si nivelul tot mai mare al apelor ameninta “una dintre ultimele frontiere biologice ale lumii”, avertizeaza organizatia World Wide Fund for Nature (WWF). Regiunea vizata se intinde de-a lungul Cambodgiei, Laosului, Myanmarului, Vietnamului si a regiunii Yunnan din China.

“Previziunile pentru regiunea Marelui Mekong arata ca schimbarile climatice vor altera dramatic ecosistemul. Speciile cele mai amenintate sunt acelea cu o toleranta fizica mai redusa la schimbarile in temperatura si precipitatii si acele specii cu habitate foarte inguste sau restrictionate”, a explicat Geoffrey Blate, coordonator regional al WWF.

Printre speciile rare identificate drept vulnerabile in raportul intocmit de WWF se numara o pasare rara care nu zboara, o broasca cu colti si o soparla cu ochi portocalii si piele ce o imita pe cea a leoparzilor. Habitatele lor si mancarea de care au nevoie pentru supravietuire sunt amenintate, iar cele mai multe nu vor putea sa supravietuiasca, avertizeaza expertii in conservare.

Regiunea Mekong adaposteste peste 320 de milioane de oameni si specii rare, ca cel mai mare paianjen din lume, lung de 30 de centimetri.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri