Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Seceta aduce toamna mai repede

Seceta care afecteaza Marea Britanie face ca toamna sa se instaleze mai timpuriu decat de obicei, potrivit The Telegraph.

Lipsa ploilor a facut deja ca gradinile sa se usuce mai repede in luna august. Acum frunzele copacilor se ingalbenesc si ele mai timpuriu decat in alti ani. Nigel Taylor, curator la Royal Botanic Gardens din Kew, avertizeaza ca un numar de gradini celebre s-au pierdut deja, iar pagubele ar putea ajunge tot mai serioase daca nu va ploua in curand.

Precipitatiile in regiunea de sud-est a Angliei au ajuns doar la 35 de milimetri pe metrul patrat in luna august, fata de media anuala de 50 de milimetri. In plus, pana acum, in luna septembrie s-au inregistrat precipitatii de doar 13 milimetri.

Nigel Taylor a explicat ca frunzele copacilor se usuca mai repede din cauza lipsei de apa si a temperaturilor neobisnuit de scazute. El a precizat ca, in ultimii ani, temperaturile in crestere au facut ca lunile de toamna sa fie foarte calde si umede, dar anul acesta sezonul de gradinarit ar putea sa fie foarte scurt.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri