Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Seceta obliga India sa importe hrana

Seceta extrema ce afecteaza India obliga guvernul de la New Delhi sa importe produse alimentare, potrivit Earth Times.

„Am dezvoltat o oarecare expertiza pentru a trata seceta”, a declarat ministrul indian al finantelor Pranab Mukherjee. El afirma ca guvernul nu va detalia un plan pentru importuri pentru ca, in momentul in care autoritatile vor face un astfel de anunt, preturile pentru alimente vor scapa de sub control.

Stirile despre seceta din India au facut deja ca pretul pentru zahar sa creasca pe piata internationala, in conditiile in care India este al doilea producator mondial de trestie de zahar. Mukherjee a amintit ca seceta poate afecta si inflatia, pentru ca astfel de fenomene meteo extreme pot avea efectul bulgarelui de zapada in economie.

India a anuntat miercuri ca 246 din cele 626 de districte administrative ale tarii au fost lovite de seceta dupa ce musonul nu a adus cantitatea obisnuita de ploi. Ministrul agriculturii, Sharad Pawar, a anuntat ca situatia este grava nu doar pentru starea recoltelor ci si din cauza lipsei de hrana pentru animale si a apei, mai ales in cazul fermierilor din zonele retrase.

Peste 700 de milioane de oameni din India depind de agricultura si alte activitati adiacente pentru traiul zilnic. In aceasta regiune, agricultura depinde foarte mult de sezonul musonic pentru apa, pentru ca doar 30% din teritoriul arabil al tarii are acces la irigatii.

Potrivit estimarilor guvernamentale, India are destule rezerve pentru a acoperi cererea de alimente pentru o perioada de 13 luni.

spot_img

Ultimele știri