Sedinta de guvern se muta sub apa

Ministrii guvernului din Insulele Maldive se pregatesc de o sedinta speciala a executivului, ce se va desfasura sub apa, informeaza cop15.dk.

Ministrii din Maldive iau lectii de scufundari pentru a putea organiza o sedinta care sa atraga atentia lumii asupra pericolelor incalzirii globale. Originala sedinta de guvern va avea loc pe 17 octombrie.

„Cabinetul va purta costume speciale si echipament pentru scufundari si va cobori pana la o adancime de sase metri unde va avea loc o sesiune speciala a cabinetului. Ei vor ratifica o petitie care va cere celorlalte natiuni sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera inainte de intalnirea de la Copenhaga”, a explicat un purtator de cuvant al guvernului.

Ministrii vor comunica prin intermediul unor tablite si cu ajutorul unui cod de semne. Sedinta va fi condusa chiar de presedintele Mohamed Nasheed, care are deja atestat pentru scufundari.

Insulele Maldive, situate in vestul insulei Sri Lanka, sunt amenintate de nivelul in crestere al apelor. In cazul in care apa va creste cu 18-59 de centimetri, asa cum estimeaza Grupul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice, insulele nu vor mai putea fi locuite.

Foto: cop15.dk

spot_img

Ultimele știri