Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Senatul SUA creste la 20% tinta pentru emisii

Proiectul de lege pentru mediu, trasat de comisia pentru Mediu si Lucrari Publice din Senatul american, prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2020, o tinta mai drastica decat cea de 17% inclusa in legea votata deja de Camera Reprezentantilor, informeaza surse Bloomberg.com.

Pana in 2050, proiectul de lege prevede cresterea procentului pana la 83%. Documentul, sustinut de democrata Barbara Boxer, va fi supus votului in cursul lunii octombrie.

Pachetul de legi pentru clima al senatorilor Henry Waxman si Edward Markey a trecut de camera inferioara a parlamentului american in luna iunie si a ajuns la Senat. La fel ca versiunea votata de Camera Reprezentantilor, proiectul de lege din comisia Senatului include un sistem al comertului cu certificate de carbon, dar prevede cu 40% mai multe permise. Documentul nu mentioneaza cate certificate vor fi distribuite gratuit.

Criticii pachetului legislativ sustin ca schema pentru emisii este o forma de stimul economic, pentru ca de ea vor beneficia companiile de utilitati si alti producatori ce emit cantitati mari de CO2, ce vor primi cele mai multe permise gratis.

Versiunea din Senat a legii ar putea depozita o parte din permise intr-un asa-numit „fond pentru stabilitatea pietei”, pentru a pastra preturile sub 28 de dolari pe tona de dioxid de carbon.

American Petroleum Institute, organizatia ce reprezinta producatorii de petrol si gaze naturale, a anuntat ca legea va creste pretul benzinei la 1,32 dolari pe litru, iar 2 milioane de oameni isi vor pierde locul de munca.

spot_img

Ultimele știri