Sfaturi pentru o mobilitate urbana eco

In “Saptamana Mobilitatii Europene” ce are loc in perioada 16-22 septembrie, Europa va promova mijloacele de transport sustenabile in mediul urban, anunta Agentia Europeana de Mediu (EEA).

In fiecare zi, milioane de europeni fac drumuri pana la serviciu, la scoala sau la cumparaturi. Mijlocul de transport pe care il aleg ei pentru a ajunge la aceste destinatii are un impact semnificativ asupra mediului.

De aceea, EEA vine cu cateva sfaturi care ii ajuta pe oameni sa isi faca drumurile zilnice mai prietenoase cu mediul.

Mentine-te in forma si fii eco in acelasi timp!

Drumurile de cel mult 3 kilometri dureaza mai putin timp daca mergem pe jos. Daca in acestea sunt inclusi si copiii, ei isi pot lua si skateboardul sau rolele cu ei, recomanda EEA.

Ia si pe altcineva in masina ta!

Parintii care locuiesc departe de scoala ar putea imparti responsabilitatile cu alti parinti si ar putea lua si copiii altora in masina pentru a economisi timp, combustibil si pentru a ajuta mediul.

Mentine-ti cauciucurile umflate corespunzator!

Acest lucru previne uzarea si creste durabilitatea cauciucurilor, economisindu-se si bani in acelasi timp. Mai mult decat atat, se face economie si la materialele brute. Este nevoie de 27 litri de petrol crud pentru producerea unei noi anvelope. De aceea EEA ne indeamna sa ne verificam cauciucurile cel putin o data pe luna.

Incetineste!

In timpul sofatului trebuie sa conducem cu grija si sa anticipam ce urmeaza. EEA ne sfatuieste sa evitam accelerarea si franarea pe cat posibil. Acest lucru contribuie la reducerea consumului de combustibil.

Foto: mobilityweek.eu

spot_img

Ultimele știri