Software Google pentru integrarea hibrizilor in reteaua de electricitate

Google lucreaza la un software prin care vehiculele hibrid pot fi integrate retelei de electricitate minimalizandu-le impactul asupra acesteia, potrivit Reuters.

“Am inceput sa lucram la incarcarea inteligenta a vehiculelor electrice si la felul in care pot fi integrate cu succes in retea un mare numar de astfel de automobile. Am lucrat putin la partea de software si la felul in care se poate scrie un cod care sa administreze o astfel de infrastructura de reincarcare”, a explicat Dan Reicher, director Climate Change and Energy Initiatives la Google.

Compania a anuntat inca din 2007 ca intentioneaza sa creeze un program prin care sa testeze automobilele Toyota Prius si Ford Escape.

Studiile ce privesc probleme legate de schimbarile climatice se desfasoara prin departamentul Google.org al companiei. Reicher a declarat ca Google testeaza flota sa de hibrizi de cativa ani. Principala problema ce trebuie rezolvata este reducerea impactului a milioane de vehicule electrice asupra retelei de electricitate.

Pe langa hibrizi, Google lucreaza si cu alte tehnologii verzi, printre care si un sistem de oglinzi care sa scada costurile de constructie a unor centrale solare.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri