Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Strategii de protejare a Dunarii, discutate la Viena

Reducerea poluarii Dunarii, navigatia si protectia mediului si cresterea contributiei mediului de afaceri la imbunatatirea calitatii apei sunt cateva dintre subiectele discutate la Viena de Comisia Internationala pentru protectia fluviului Dunarea (ICPDR).

In cadrul reuniunii de la Viena, ministrii mediului din tarile riverane Dunarii au prezentat starea apelor Dunarii, stadiul actiunilor si activitatilor cuprinse in Planul de management al bazinului hidrografic si programul de actiune legat de prevenirea si combaterea efectelor inundatilor.

In interventia sa, ministrul Mediului si Padurilor, Lazlo Borbely, a prezentat eforturile intreprinse de tara noastra pentru reducerea poluarii apelor.

Referitor la problematica navigatiei, demnitarul roman a sustinut aplicarea Declaratiei comune adoptate de ICPDR si Comisia Dunarii, subliniind ca Romania deja aplica aceasta declaratie la proiectele de infrastructura pe Dunare.

In interventia sa, ministrul Mediului si Padurilor a prezentat eforturile intreprinse de tara noastra pentru reducerea poluarii apelor. Referitor la problematica navigatiei, demnitarul roman a sustinut aplicarea Declaratiei comune adoptate de ICPDR si Comisia Dunarii, subliniind ca Romania deja aplica aceasta declaratie la proiectele de infrastructura pe Dunare.

“Apreciez rezultatele activitatilor desfasurate in cadrul ICPDR si mai ales finalizarea Planului de management pentru bazinul fluviului Dunarea si a Programului de actiune referitoare la inundatii, considerand, totodata, ca aceste doua documente trebuie sa constituie o baza pentru Strategia europeana a Dunarii”, a spus ministrul Borbely.

“Avand in vedere importanta Stragiei Dunarii, imi exprim speranta ca acest document va fi oficial aprobat in timpul presedintiei ungare a Uniunii Europene”, a continuat ministrul Mediului si Padurilor.

De asemenea, au fost discutate unele probleme cheie cu care se confrunta bazinul Dunarii, si anume: reducerea poluarii si combaterea accidentelor cu substante periculoase, navigatia si protectia mediului, cresterea contributiei mediului de afaceri la imbunatatirea calitatii apei, strategii ale gospodaririi apei pentru adaptarea la schimbarile climatic.

Reuniunea s-a incheiat prin adoptarea Declaratiei ministeriale si a Declaratiei privind bazinul Tisei.

Foto: rowater.ro

spot_img

Ultimele știri