Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

SUA cer eliminarea subventiilor la carburantii fosili

Subventiile pentru combustibilii fosili trebuie elimitate atat in tarile bogate, cat si in cele aflate in curs de dezvoltare, au declarat reprezentantii Statelor Unite inaintea summitului G20 din aceasta saptamana, potrivit Mediafax. Oficialii de la Casa Alba sustin ca este nevoie de un plan pentru eliminarea acestor subventii pe care tarile bogate si cele sarace trebuie sa il accepte.

Planul face parte din eforturile de combatere a incalzirii globale, de crestere a securitatii energetice si de imbunatatire a sanatatii publice. In plus, este promovata accelerarea cresterii economice si redirijarea resurselor statelor pentru combaterea saraciei.

"Vrem sa obtinem un acord pentru eliminarea subventiilor acordate pentru carburantii fosili", a explicat Mike Froman, consilier adjunct pentru securitate nationala, in domeniul economiei internationale, inaintea summitului G20 care incepe joi la Pittsburgh, Pennsylvania.

Presedintele american Barack Obama a declarat, marti, la summitul ONU pe tema schimbarile climatice, ca va colabora cu colegii din G20 pentru eliminarea subventiilor, fapt care ar contribui la combaterea incalzirii globale.

Froman a refuzat sa ofere detalii privind planul american, dar a citat mai multe studii potrivit carora statele in curs de dezvoltare aloca sume de ordinul miliardelor de dolari acestor subventii. Acest lucru conduce la un deficit de investitii si nu rezolva problema crizei energetice, a mai spus acesta.

Agentia Internationala pentru Energie si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica estimeaza ca renuntarea la subventii va avea ca efect reducerea cu 12% a emisiilor de gaze cu efect de sera, pana in 2050.

Foto: geothermal.marin.org

spot_img

Ultimele știri