Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Sulfina Barbu: Nemirschi se ascunde "dupa vorbe si formulari evazive”

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, se ascunde "dupa vorbe si formulari evazive", a declarat, joi, printr-un comunicat de presa, presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic al Camerei Deputatilor (CAPATEE), Sulfina Barbu, referindu-se la raspunsul Ministerului Mediului la precizarile pe care ea le-a solicitat, informeaza Agerpres.

"Atacurile la persoana ale ministrului Nemirschi il descalifica si nu il ajuta deloc sa dea raspunsuri clare, care ar fi trebuit sa reflecte profesionalism, asa cum pretinde si domnia sa. Nu fac intrecere de profesionalism cu ministrul Nemirschi, dar amintesc ca nu numai la capitolul Situri Natura 2000 am eliminat steguletul rosu, care putea aduce clauza de salvgardare sectoriala", a spus fostul ministru al Mediului.

Sulfina Barbu a subliniat ca isi mentine hotararea de a solicita ministrului Mediului sa aduca precizari in fata Comisiei de administratie si echilibru ecologic, "sperand ca macar in fata Parlamentului ministrul sa ofere date concrete, nu vorbe goale si atacuri la persoana". Presedintele CAPATEE a afirmat ca, din punctul sau de vedere, raspunsul ministrului "arata ca o incercare disperata de a intoarce din condei raspunsuri, care de altfel erau destul de simple".

"Singura data clara pe care o prezinta Ministerul este numarul de proiecte de la programul Casa Verde, despre care, insa, recunoaste subtil ca ‘sunt in evaluare’, adica nu se stie cate vor fi aprobate", a afirmat deputatul PNL.

In opinia Sulfinei Barbu, disocierea subliniata a responsabilitatii in problema gropilor de gunoi, intre minister si administratiile locale, "arata cum a ales ministerul sa trateze problema: punand-o in carca primariilor si uitand ca responsabilitatea elaborarii politicilor generale este la minister, iar administratiile doar implementeaza".

"La fel de vaga este si evaluarea programului Marea Debarasare, unde, despre cantitatile colectate, ministerul spune ca ‘au crescut simtitor’, la fel cum confuza si imprecisa este si referirea la ‘eforturile sustinute’ ale Ministerului in cazul siturilor Natura2000", a mai afirmat deputatul PD-L.

Ea a reamintit ca ministrul Nemirschi a declarat ca va depune legislatia privind mediul in Parlament in prima sesiune, nu pana la finalul anului. "Dar pana la urma, greseala ministrului Nemirschi de a nu sti ca exista doua sesiuni parlamentare este scuzabila", a adaugat Sulfina Barbu.

Nicolae Nemirschi a declarat, joi, intr-un comunicat, ca afirmatiile Sulfinei Barbu pe marginea activitatii Ministerului Mediului sunt tendentioase si superficiale. Potrivit ministrului Nemirschi, acuzatiile presedintelui CAPATEE din Camera Deputatilor sunt nefondate.

In acest sens, ministerul de resort a precizat ca, in ceea ce priveste riscurile privind plata unor sanctiuni pentru posibila nerespectare a unora dintre obligatiile europene, "afirmatiile doamnei Barbu induc confuzia cu privire la responsabilitatile autoritatilor locale sau centrale".

Cat priveste programul "Casa Verde", Nemirschi a calificat afirmatiile Sulfinei Barbu privind esecul acestuia drept "total nefondate", in conditiile in care "prima sesiune s-a incheiat cu depunerea a
151 de proiecte, aflate acum in analiza comisiei de evaluare, proiecte a caror valoare insumeaza circa 100 de milioane de euro". Conform sefului de la Mediu, si campania "Marea Debarasare" si-a atins scopul, acela de constientizare a populatiei asupra importantei colectarii selective a deseurilor.

spot_img

Ultimele știri