Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Sute de pesti morti in raul Suceava

Garda de Mediu si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava trebuie sa decida in privinta cauzei mortii a zeci de kilograme de peste din raul Suceava, potrivit Agerpres.

Cele doua institutii trebuie sa stabileasca in cursul zilei de joi daca este vorba despre poluare sau braconaj.

Potrivit directorului Garzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, alarma a fost data, miercuri, de catre locuitorii din comuna suceveana Tisauti, care au vazut venind pe apele raului Suceava sute de pesti cu burta in sus.

Imediat in localitate s-au deplasat reprezentanti ai DSVSA Suceava si ai Garzii de Mediu, care au impiedicat locuitorii sa culeaga pestii morti si au prelevat probe de apa. La o prima evaluare, se pare ca ar fi vorba despre aproximativ o suta de kilograme de peste din speciile stiuca, scobar si mreana.

Daca initial s-a crezut ca este vorba despre o poluare a apei, pe parcursul efectuarii cercetarilor, parerile specialistilor conduceau catre un act de braconaj, avand in vedere ca pestii morti au fost identificati pe cursul raului Suceava atat in amonte, cat si in aval de zona de deversare a substantelor nocive.

In cursul zilei de joi, probele de apa prelevate de la fata locului vor fi supuse analizelor de laborator pentru a se stabili cu exactitate daca este vorba de un act intentionat sau de o poluare accidentala, urmand ca politistii suceveni sa preia cazul pentru continuarea cercetarilor.

Foto: aradon.ro

spot_img

Ultimele știri