Targ de echipamente pentru energia regenerabila la Alba Iulia

Alba Iulia va gazdui in perioada 26-27 septembrie evenimentul “Energie din surse regenerabile – ALEA 2009. Targ de echipamente si solutii complete” la pavilionul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor.

Targul se adreseaza atat publicului larg cat si firmelor si institutiilor. Vor fi expuse instalatii eoliene, panouri solare, pompe de caldura, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasa si multe alte aplicatii legate de energia obtinuta din surse regenerabile.

O premiera pentru eveniment, dar si pentru oras, o constituie faptul ca in cadrul targului va fi organizat si un salon de inventica in care vor fi expuse inventii cu aplicatie in domeniul energiei. Invitatul special va fi inventatorul Iustin Capra, ce a colaborat in cariera sa si cu Henri Coanda.

Evenimentul gazduieste si o tombola cu premii ca o instalatie de climatizare ecologica sau un boiler economic . Vizitatorii vor asista la demonstratii practice, consultanta privind reducerea consumurilor in propria locuinta, si un seminar dedicat eficientei energetice in sectorul privat. Acesta se va desfasura sambata, 26 septembrie, de la ora 12.00, la sala multimedia a Colegiului National ”Horea, Closca si Crisan” si au fost invitate toate firmele importante din judet.

Pe durata targului va fi organizat si un concurs de desene destinat copiilor de gradinita si din clasele primare sub numele ”Salveaza planeta!”. Cele mai bune desene vor fi alese de un juriu format din profesori de desen si vor fi premiate cu biciclete, carti, jucarii solare si baloane.

Evenimentul este organizat de Agentia Locala a Energiei Alba si Consiliul Judetean Alba.

spot_img

Ultimele știri