Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tarile sarace nu pot face fata singure crizei climatice

Tarile sarace vor fi cele mai afectate de incalzirea globala, de aceea natiunile dezvoltate trebuie sa le ajute in combaterea celor mai aspre consecinte ale schimbarilor climatice, a anuntat Banca Mondiala, citata de Earth Times.

Intr-un raport anual asupra tarilor aflate in curs de dezvoltare in contextul schimbarilor climatice, Banca Mondiala a evidentiat efectele crude ale incalzirii globale asupra economiei si vietii statelor sarace. Aproximativ 75-80% dintre efectele schimbarilor climatice vor lovi tarile subdezvoltate.

“Natiunile aflate in curs de dezvoltare sunt afectate in mod disproportionat de schimbarile climatice, o criza care nu a fost cauzata de ele si pentru care sunt cel mai putin pregatite”, a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

Raportul Bancii Modiale arata ca daca natiunile subdezvoltate nu incep sa-si adapteze economiile la schimbarile climatice pana in 2020, costul combaterii incalzirii globale s-ar putea dubla pentru intreaga lume.

“Natiunile lumii trebuie sa actioneze acum, impreuna impotriva schimbarilor climatice”, a mai spus Zoellick. Acesta a facut apel la guvernele lumii sa gaseasca o solutie justa la summitul de la Copehnaga care sa conduca la un nou acord global de combatere a schimbarilor climatice.

Foto: symposium.org

spot_img

Ultimele știri