Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Telefon gratuit pentru semnalarea cainilor abandonati

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a infiintat numarul de telefon cu apel gratuit – 0800.800.772 – unde se pot semnala cazurile de exemplare canine abandonate pe domeniul public, pentru a scadea numarul de caini fara stapan din Capitala, informeaza Agerpres.

Intr-un comunicat transmis de Primaria sectorului 2 se arata ca echipajele mobile ale administratiei locale vor interveni pentru preluarea animalelor si ingrijirea lor.

"Un fapt ingrijorator este acela ca, din pricina saraciei proprietarilor, un animal de companie de rasa din 15 ajunge pe drumuri sau la centre speciale, conform unei statistici a Facultatii de Medicina Veterinara. De asemenea, exista informatii ca in Bucuresti sunt aduse cu camioanele si eliberate pe strazi zeci de exemplare de caini comunitari din comunele limitrofe, animale care vagabondeaza in cautare de hrana", precizeaza comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, persoanele care observa autovehicule din care sunt aruncate animale de companie sunt rugate sa dea dovada de spirit civic si sa sune de urgenta la numarul de telefon, ce apartine Politiei Comunitare a Primariei Sectorului 2, pentru a comunica numarul de inmatriculare si, pe cat posibil, marca si culoarea acestuia, iar prin intermediul Brigazii de Politiei Rutiera a Capitalei se va identifica proprietarul autovehiculului si adresa sa de domiciliu in vederea sanctionarii sale contraventionale, conform legislatiei in vigoare.

Conform Ordonantei de urgenta 155/ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, persoanele care abandoneaza animale pe domeniul public sunt pasibile de amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca la acelasi numar de telefon pot fi anuntate toate cazurile de alte animale abandonate pe domeniul public si a caror viata le este pusa in pericol de indiferenta proprietarilor lor.

Foto: www.coolhdwallpapers.com

spot_img

Ultimele știri