Teleorman: Campanie ecologica pentru revigorarea voluntariatului

Revigorarea spiritului de voluntariat in ceea ce priveste protectia mediului este unul din obiectivele principale ale campaniei ecologice "Ofensiva VERDE continua!", ajunsa la Alexandria joi, dupa ce, anterior, o asemenea "caravana" a acestui proiect-pilot a poposit la Voluntari, Valenii de Munte si Focsani, informeaza Agerpres.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in conditiile in care "munca patriotica s-a demonetizat", voluntariatul, considerat o activitate nobila in multe state europene, are un rol deosebit in lupta pentru asigurarea unui mediu curat, sanatos. De asemenea, campania derulata de Grupul de presa Reporter sub patronajul Ministerului Mediului, in parteneriat cu Consiliul Judetean Teleorman si Primaria Municipiului Alexandria, si-a propus constientizarea populatiei cu privire la pericolul deosebit ce-l reprezinta deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Potrivit sursei citate, colectarea controlata si neutralizarea DEEE prin reciclatori autorizati, conform directivelor Uniunii Europene, poate conduce la o schimbare de atitudine a cetatenilor in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator. De altfel, reprezentantul Asociatiei Romane pentru Reciclare ROREC, Florin Popa, a precizat in aceeasi conferinta de presa ca, printr-un acord de principiu cu primaria municipala, au fost puse bazele amenajarii la Alexandria a unui centru regional specializat in colectarea DEEE.

Intre evenimentele prilejuite de campania "Ofensiva VERDE continua!" s-au aflat actiunile de ecologizare in Padurea Vedea, colectarea de DEEE in doua spatii organizate in Alexandria si o masa rotunda la care au participat autoritati locale si specialisti. De asemenea, de la ora 20,00, pe platoul din zona sediului Prefecturii Teleorman vor avea loc o tombola cu premii oferite de firma Philips si un spectacol artistic ce are ca invitat de onoare pe Mircea Vintila.

spot_img

Ultimele știri