Templu al gunoiului din 100 de tone de PET-uri

Oamenii genereaza atat de mult gunoi zilnic incat nu ar fi surprinzator ca generatiile urmatoare sa-si faca impresia, eronata bineinteles, ca toate deseurile aruncate la gropile menajere sunt venerate, relateaza Inhabitat.

Aceasta este ideea din spatele “Templului gunoiului” realizat de Salzig Design. Structura de deseuri, construita temporar in Rotterdam, Olanda, este parte a expozitiei Follydock, unde oamenii pot prezenta tot felul de constructii stranii.

Peretii templului sunt construiti din 100 de PET-uri presate in baloti, iar scopul acestei structuri este de a atrage atentia asupra necesitatii reciclarii plasticului.

Alte exemple recente de creativitate din PET-uri includ instalatia de sticle din plastic “Watershed” (Cumpana) , barca Plastiki, construita exclusiv din PET-uri si o sera din sticle din plastic reciclate.

Folosirea sticlelor din plastic in lume continua sa creasca, prin urmare oamenii nu ar trebui sa fie surprinsi daca structurile din PET-uri vor deveni chiar cladiri de locuit.

Foto: inhabitat.com
 

spot_img

Ultimele știri